Thursday, November 27, 2008

София, това е България!



....ти София моя,любов и тревога"

Запознайте се със Софиянците:
1. Софиянци не си слагат надпис "образцов дом" на къщите (където са останали къщи, но и в миналото, когато ги имаше повече подобни надписи не са се слагали)!

2. Софиянци не си изхвърлят боклуците през балкона, на улицата, от колата и т.н., където намерят, а на пригодените за това места!

3. Софиянци отиват в мола за да си напазаруват набързо, не за да се разхождат! Същото важи за търговскте улици "Граф Игнатиев", "Витошка" и "Пиротска"!

4. Софиянци не парадират със своето положение!!! Дори само с факта, че са СОФИЯНЦИ!!! Богатите Софиянци не парадират с това, че са богати! Софиянци са годри с фактите, изброени тук и знаят, че с тях превъзхождат останалите граждани на Р. България.

5. Софиянци обичат СОФИЯ, но вече мразят да стоят в СОФИЯ!!!

6. Софиянци не се снимат пред ЦУМ, и не се трепят да се возят на ескалаторите!

7. Софиянци изполват метрото, защото им е удобно, а не защото е шик!

8. Софиянци предпочитат да използват велосипед или да ходят пеш пред това да карат автомобил, освен ако наистина не им се налага!

9. Софиянци не подсвиркват преминавайки покрай "путка" (иначе толкова широко използвано типично софийско обръщение към привлекателна жена/момиче)!

10. Софиянци са гостоприемни за новософиянците, готови да спазват поне изброените тук факти и правила.

11. За Софиянци не е срамен фактът, че са добре възпитани, а предимство!

12. Софиянци не са злобни, вечно мърморещи и недоволни човечета, винаги гледащи в чуждата чиния, завистливи, крайно амбициозни (и безкрайно некадърни) хитър Петър-овци.

13. Софиянци не гърмят с пистолети и пиратки на Рождество Христово, и не си пожелават весели празници на Великден (както не си честитят и неделната баня).

14. Софиянци не люпят семки и не храчат демонстративно по улиците или през терасата. Също така не се оригват и не пърдят на обществени места, и не намират това за оригинално/весело/готино/.

15. Софиянци не обиждат на „селянин”, тъй като не смятат думата за обидна.

16. Софиянци са тези, които изполват често думите „благодаря”, „мерси”, „добър ден”, „заповядайте”, „приятен ден” и т.н., характерни за вежливото отношение.

2 comments:

mealie said...

пълни глупости.
софиянци са най-противните хора изобщо,точно защото се смятат за много културни и го навират просташки и агресивно в лицата на другите.
и не ми казвай,че не обиждат на "селянин". обиждат и още как, защото ние тук сме богопомазани и избрани за един по-добър живот, специален рай само за нас- хората от софия.

twin2twin said...

e osobeno na men mi se nalaga da obijdam na selqni.denqt mi ne bi bil tolko polzotvoren ako ne narugaq nqkoi s registraciq P,PB,EH,EB,TX,E,M,A,Y.....i vsqkakvi tam bukvi4ki....nqkak si zakysnqam za rabota zaradi tqh, hodq po mrysnite uli4ki....i e vseizvestno 4e sofiqnci si obi4at sofiq i ne q zamyrsqvame kolkoto....6te izpolzvam pak taq duma - selqnite