Friday, October 17, 2008

2008-Спортна рубрика



Спокоен съм и спокоен сън ще имам.Има по-лош отбор от Левски.Чудите се кой ли е този уникално слаб отбор.Някои от вас познаха,това е националният ни отбор по футбол.Лески изиграха уникално слаби мачове срещу уникално слаби претенденти за влизането в групте на Шампионска лига и УЕФА, но поне имаха шансове за гол следствия от няколко чисти полужения пропуснати от сините.Откъм национална гарнитура обаче сме го закъсали ама много зверски.Вижте примерно една Черна гора. Черна гора е държавица от 2-3 години я има я няма. Но са същинска мощна Държава ако става въпрос за футбол. Първоначално всички се вайкаха: "Ужас видите ли Сърбия си взе всички играчи, сега с кои играчи ше излиза новата държава(от футболна гледна точка) Черна гора" И аз се чудх доакто не изгледах гостуеването им на световния шампион Италия. Отбор от първа урна домакинствапе на отбор в незавидната последна урна, там където присъстват и световните футболни сили Сан Марино, Андора и Лихтеншайн. Тези балкански момчета накараха световният шампион да бави играта на свой терен в последните минутки от мача.Стигна се до ам да се дават картони за бавене.Представете си само как изглежда отстрани това.Да пазиш резултат и то не какъв и да е в порядъка на 2-3 гола разлика, ами 2:1, и да го пазиш с всички сили, и пак ше почертая Световен шамипион домакин на отбор от последна урна и този път Скуадра не игра пасивно като на Васил Левски, а напротив. Адзурите нападаха при всеки удобен шанс и то с много сила и динамика.Изострени флангови атаки здрава преса на минуте, а не като срещу скромните лъвчета от които искаха да вземат само 1 точка и да си тръгнат възможно най-бързо. Искам и в нашите играчи сърце, това коет го показват грузинци черногорзи и ....искам ама никой не го показва.
За жалост това не ми е кошмарът от снощи.Реалност е и това е жалкото!Ма ние си търпим, кво да правим.Само спортът ни остана в тая измъчена държава."Ще търпим и хоро ше играем", както казва баба ми.
Тва не е краят на нещастната година.Най-слабата Олимпиада от полувин век нас.
И аз сега се питам Кой е виновен.Дали Джеки е прав да казва че всички сме виновни.С какво е виновна 40 000 публика ревяща до последно "Българи Юнаци", как бихме обвинили тези 40 000 деца,майки, бащи, деца, хулигани, пеещи гордо "Мила Родино" Тези дет стигнаха до пекин за да викат с пълно гърло за олимпийците които доста скромно се представиха. Вината е в държавата!Томето им го каза преди 10-тина години. Тия тикви трябва да променат ситуацията(политиците) ма тиквите се махнаха и дойдоха други по големи тикви.
Остана ни само Господ, ма май и той няма толкова сили да ни oправи!

PS: Снимката не е за темата, просто ми хареса.

Лека Вечер!

No comments: